O konci kariéry neuvažuji, říká ve svém prohlášení Koukalová

Praha - Biatlonistka Gabriela Koukalová, která se v posledních letech postarala o vzestup svého sportu a zájem o něj ze strany české veřejnosti se, jak už je po pátečním oznámení šéfa Českého biatlonového svazu Jiřího Hamzy známo, na nadcházejících Zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu nepředstaví a předčasně tak ukončila tuto sezónu 2017/18. Samotná sportovkyně se pak k tomuto svému rozhodnutí rozhodla přidat své osobní prohlášení, ve kterém fanoušky ujistila, že to všechno rozhodně v žádném případě neznamená definitivní konec její kariéry. "Vážení fanoušci, touto cestou jsem se rozhodla učinit to, co patrně již všichni tušíte, že na základě mé zdravotní situace jsem se rozhodla ukončit sezónu a tím pádem nebudu startovat ani na olympijských hrách," uvedla Koukalová v onom prohlášení.

Přidejte svůj názor 4 komentáře

Gabriela Koukalová

Potvrdila tak v něm mimo jiné i to, že se nejedná z její strany o ukončení kariéry. "V první řadě se budu snažit uzdravit a pak doufám, že není všem dnům konec a nějak navážu na tu přetrženou nit v příštích sezónách," řekla konkrétně a ukončila tak vše možné spekulace, která ale ani ona sama v minulosti nikterak nevyvracovala.

Stále věřila, že se jí podaří bolavá lýtka, které jí trápí od začátku této sezóny a kvůli kterým se během prosince odloučila od zbytku týmu a začala se tak připravovat individuálně, včas vyléčit a vrátit se do rozběhnuté sezóny v plné síle. "Nejsem takový optimista, abych čekala, že bez rychlého tréninku by se dalo z fleku závodit. Na olympiádu se nejezdí za jméno nebo za minulé úspěchy," dodala Koukalová, jejíž absence byla jedním z hlavních důvodů, proč se českému biatlonovému týmu na začátku této sezóny příliš nedařilo podle jeho představ.

Kdo se ale jistě na Korejském poloostrově v únoru pod pěti olympijskými kruhy, tak to bude dvojice Ondřej Moravec s Veronikou Vítkovou, tedy biatlonisté, kterým se v posledních dnech začala velmi dařit a umístili se dokonce po Novém roce i na medailových pozicích. Vedle toho se začalo dařit i Michalu Krčmářovi či Michalu Šlesingrovi. I bez hvězdné Koukalové tak budou mít čeští fanoušci rozhodně komu držet palce.

Vstupte do diskuze (4)
Google+ Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Nadějný krasobruslař Ten zemřel po přepadení na ulici, ztratil tři litry…

19.07.2018 17:46 Aktualizováno Almaty - Dva muži na ulici kazašské metropole pobodali krasobruslaře Denise Tena. Bronzový…